Dolar : Alış : 3.5162 / Satış : 3.5225
Euro : Alış : 4.1818 / Satış : 4.1893
HAVA DURUMU
hava durumu

Diyarbakir33°CÇok Bulutlu

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 19 Kategoride 13295 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

Kurutmalık kültürü gençlere aktarılıyor

04 Eylül 2015 - 727 kez okunmuş
Ana Sayfa » Eğitim»Kurutmalık kültürü gençlere aktarılıyor

Büyükşehir Belediyesi, kültürler arası aktarımı güçlendirmek için yaşlılarla gençleri buluşturdu. Buluşmada yaşlılar, gençlere kurutmalık dolma biber ve patlıcanların nasıl yapıldığını öğretirken, Sosyal Hizmetler ve Yardım Şube Müdürü Abdurrahman Karakoyun, etkinlikle sağlıklı beslenme alışkanlığını tekrardan toplumda yaymaya çalıştıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler ve Yardım Şube Müdürlüğü’ne bağlı Yaşlılar Birimi (Mala DîlbêrênMezin), kültürler arası aktarımı sağlamak amacıyla etkinlik düzenledi. Sümerpark Ortak Yaşam Alanı Yaşlılar Birimi’nde yapılan organizasyonda, yaşlılar ve gençler, dolmalık patlıcan ve biberleri kurutmak için birlikte çalıştı.Dolmalık biberlerin sap ve çekirdeklerini bıçakla çıkaran, patlıcanların içini boşaltan vatandaşlar, sonra bunları iplere dizdi. Biber ve patlıcanlar daha sonra kurutulmak üzere bahçede asıldı. Kurutulacak dolmalık biber ve patlıcanlarla kışın yapılacak yemekler de, yaşlı vatandaşlara ikram edilecek.

KARAKOYUN: SOSYAL BAĞLARI GÜÇLENDİRMEK İSTİYORUZ

Sosyal Hizmetler ve Yardım Şube Müdürü Abdurrahman Karakoyun,etkinlikle yaşlılar ile gençler arasındaki sosyal bağı güçlendirip, kültürün yaşlılar tarafından gençlere aktarılmasını hedeflediklerini ifade etti. Yüzyıllardır Kürt toplumunun kışlık erzakının bir bölümünü meyve ve sebzeleri kurutarak elde ettiğine dikkat çeken Karakoyun, bu kültürün yok olmayla yüz yüze olduğunu ve şimdi üretilen birçok besin maddesinin kimyasallar içerdiğini vurguladı.

SAĞLIKLI BESLENME ALIŞKANLIĞINI YAYMAK İSTİYORUZ

Ayrıca birçok ürünün dondurulmuş ve GDO’lu olduğunu, bunun da insan sağlığı açısından riskler barındırdığını kaydeden Karakoyun, “Daha önce büyüklerimiz tüm meyve ve sebzelerini doğal güneş sıcaklığı ve ışığından yararlanarak hazırlıyordu. O nedenle ürünlerin çoğu kimyasal madde içermiyordu ve besin maddeleri oldukça sağlıklıydı. Tüm bu sebze ve meyve kurutma işlemleri kolektif bir şekilde yapılırdı. Bu ortaklaşma aynı zamanda komşuluk ilişkilerini güçlendirip dayanışma kültürünü de geliştiriyordu” dedi. Karakoyun, yaptıkları etkinlikle sağlıklı beslenme alışkanlığını tekrardan toplumda yaymaya çalıştıklarını ifade etti.

1 (1) 7

319 Total Views 1 Views Today

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İsminiz

 

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

İlgili Terimler :
TemaFabrika